Nasip Kısmet Habibi!

Nasip Kısmet Habibi! #şarkısöyle


Bazen kendimizi Orta Doğu'lu addedip, bazen yok canım ne nünasebet tınılarında dolaşırken hep araf'larda, kıyılarda köşelerde bulduğumuzda kendimizi, "E hadi ispatla, nesin, nerelisin?" diye zorlandığımızda ve ama sorunun yanıtını hiç bulamadığımızda... 

Ya da hissettiklerimizi azdırmak bazen nötrlemek için dilini anlamadığımız ama nâmesini tanıdığımız insanlarla konuşuruz ya. Bildiniz mi? Hiçbir şey konuşamadan sadece sarılsın istediğiniz insanlar vardır ya hani. Tanıdınız mı?

Heh öyle bir şey işte bize Arapça nâme. daire.iki insanlarından, ekibimizin yeni resmî üyesi Merve Sena Kılıç hazırladı, "Yürüyorum Sana Ya Habibi!" diyerek.

Liste burada.

Kendi cümleleriyle...

 

Arapça bilmiyorum ama yıllardır bu şarkılarla konuşuyorum. Duygudaşız. Eh biraz da yoldaş. Kimisinin ritmine bayıldım, çoğunun melodisine düştüm, genellikle koca orkestra önünde devleşen seslere şaştım. Yeri geldi "Şarkı adam olmuş şiir okuyor, yuh be!" diye söylendim. Hala bir şey değişmedi. Yürüyorum sana Habibi!️

Diyorum ki ilk önce Abdel Halim Hafez’den Ahwak, sonra da Zeki Müren’den Gitme, Sana Muhtacım dinleyin pamuk gibi olacaksanız.

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.