Gitar Davası: Türkiye Telleri Listesi

Gitar Davası: Türkiye Telleri Listesi #şarkısöyle


Doksan üç yılında -belki de aramızda pek çok kişi henüz doğmadan önce- Nirvana MTV ile bir röportaj gerçekleştirir. O güne ait bir kaydı seyretmek isterseniz; İngilizce’niz A1’den Z1’e hangi seviyede olursa olsun konuşmalara odaklanmadığınızı fark edersiniz. Çünkü Kurt Cobain’in şu an 28 yaşında olan küçük kızı da ekibin arasındadır.

Görüşme boyunca Cobain, orta sehpada duran kurabiyeleri iştahla yerken bir türlü kızı Frances Bean’le paylaşmaz ve sürekli onun küçük ellerinden kaçırmaya çalışır kurabiyesini. O dönem bu mücadele, Nirvana’nın “In Utero” albümünden daha fazla konuşulmuş olabilir. Gerçekçi olalım; albümde “All Apologies” var; o kadar da değil ama video yine de keyifli.

 

Yıllar sonra Frances Bean babasıyla ilgili bir anı daha  bırakır tarihe: “Gitar Davası”. Kurt Cobain’in kendisi için solaklara özel tasarlanmış gitarı, ölümünün ardından Bean’de kalır. Bean’in gizlice evlendiği Cobain cosplayi Isilah Silva, ayrılırken bu gitarı da yanında götürür. Paha biçilemeyen bu gitar ikili arasında büyük gerilime sebep olur ve “Bu bana düğün hediyendi, hayır efendim yüz görümlüğüydü, o benim babamın, senindi, benimdi” derken, nihayetinde gitar, Bean’e geri döner.

 

Bu haftaki müzik listemiz de bir gitar davası olma özelliğinde ya da bir gitar sevdası. Yerli sanatçılar, bolca gitar solosu ve yeni liste. Burada.

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.