Arabada Bağırarak Söylenecek Şarkılar

Arabada Bağırarak Söylenecek Şarkılar #şarkısöyle


Oto teyplerin çalınmaya karşı sökülüp eve götürülmesi devri büyük bir sessizlikle artık sona erdi. Jungle içinde hayatta kalmaya çalışan bir ceylanın kendi kendine bulduğu bir çözüm gibi bu hadise de bir nevi öz savunma mekanizması gibiydi. Alarm yoksa, çare yok değildi ya. Benzinlikçilerden, işportadan ve kaliteli kitapçıların müzik bölümünden alınan son günlerin popüler kasetleri adi bir hırsızlık neticesinde asla teypsiz kalmamalıydı.

 

Arabaların ilk çıktığı zamanlardan bluetooth bağlantıları ile müzik dinlenilen şu zamanlara kadar neler değişmedi ki arabalarla alakalı olarak. Tasarım, güvenlik, beygir gücü, yakıt tasarrufu gibi üzerinde herkesin söz sahibi olduğu fakat doğru tahminleri yapan sınırlı sayıda insanın var olduğu konular herkesçe malumunuz. Bir de bunlara ek olarak arabaların değişimi ile ortaya çıkan yeni yeni alışkanlıklar da söz konusu.

 

Önceden radyonun frekans cızırtıları arasında duyulan oynak figürler, insanı “Sultan’s of the Dance” olmaya doğru sürüklerken; artık istemediğimiz hiçbir şarkıya ya da yayın akışının reklamlarla sekteye uğramasına tahammülümüz yok. İşin esasında artık radyoya da pek gerek yok. Bir bağlantı marifetiyle her şeyin birbirine bağlı olduğu bu dünyada kitabınız kokabilir, arabanız müzik çalabilir, telefonunuz kişisel asistanınız olabilir.

 

 Yani artık ne gecelerin mikrofonu öpe öpe konuşan radyocularına ne de öğlenleri mahalle mağazalarında çalınsın diye uçucu madde etkili kop-kop tekno müziğe mecbur değiliz. Bu aralar herkesin radyosu kendi kafasında herkesin sıradaki şarkısı kendi telefonunda…

 

O halde kemerler takılı (arkadan değil önden), telefonlar arabaya bağlı, ses kontrol 1-2… Ve işte 1 saatlik bağıra çağıra söylenecek araba şarkıları listesi!

 

Spotify Listesi: Arabada Bağırarak Söylenecek Şarkılar

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.