Karantina'nın Vesile Oldukları: Sara Karrit

Karantina'nın Vesile Oldukları: Sara Karrit #Tanışın


 

Geçtiğimiz haftalarda bir video 24 saatten daha kısa sürede yalnızca Instagramda yaklaşık yarım milyon görüntülendi ve sosyal medyanın ölçülemeyen yeniden paylaşım sayısı ile bu rakam milyonları aştı. Bu video, dans eğitmeni ve süper eğlenceli anne Sara Karrit ya da instagramda bilinen ismiyle @afrobysara’ya aitti.

 

Sıradan hayatındaki mutlu bir anın internette yarattığı etkiye “Şimdi gerçekten viralın ne anlama geldiğini biliyorum,” diyerek hayret eden Sara, kocası ve altı yaşındaki oğluyla birlikte Dj Neptun’ün Afrobeat müziğine kendini kaptırmış dans ediyordu sadece. Viral olan videosu hakkında kendisi her ne kadar “Tüm dünya gibi ailecek birkaç gündür evdeyiz. Ruh halimizi değiştirmek ve mutlu olmak için daima bir şeyler yaparız.” dese de bu sefer Karrit’lerin eğlencesi dört duvarın ötesine taştı.

 

Beyrut’ta bulunan Afrobeat dans stüdyosunda eğitim veren ve Nike Pro Hijab elçilerinden olan Sara, dans ederken müşterilerinin ve kendisinin videosunun çekilmesine alışkın. Kendisinde olumlu hisler yaratan dansını paylaşarak, evde yapacak pek bir şeyi olmayan kişilere bugünlerde moral olsun istiyor ve dans videosuyla da bunu başarıyor. Aldığı tepkiler inanılmaz olumlu.

 

Sara’nın hayat hikayesi de bir hayli büyüleyici. Öncelikle Afrobeats aşkı bir heves değil. Sara, 1992 yılında Beyrut'ta doğdu ve sadece iki hafta sonra Afrika'da 16 yıl geçirmek üzere babasının işi sebebiyle şehri terk etti. Bu süre ona Zambiya, Güney Afrika, Senegal ve Angola'dan unutulmaz izler bıraktı.

 

10 yıl önce Lübnan'a döndüğünde, başarılı bir dans eğitmeni ve koreograf olarak hip-hop'tan salsaya pek çok dans stilinde uzmanlaşmıştı. Dört yıl önceyse çocukluğunda onu büyüten Afrobeat stili, Lübnan'ın bu türe adanmış ilk dans okulunu açmasına sebep oldu.

 

Videolarında kendisine eşlik eden kocası Akif Sabeh, bir yazılımcı ve iki yıl önce iptal olan squash dersi ona Sara ile tanışma fırsatı verdi. O yıllarda yeni boşanmış olan Sara, gelecekteki eşinin Nijerya’da doğduğunu ve orada 18 yıl geçirdiğini öğrenince ikisinde de Afrika ruhu olduğunu hissetti ve böylece ortaya gönüllü bir dans partneri ve eğlenceli danslar çıktı.

 

Fenomen haline gelen videonun başarısından dolayı Karrit, önümüzdeki günlerde herkesin motivasyonunu artırmak için daha fazla aile içeriği yayınlamayı planlıyor.

 

 “Hepimizin yeniden bağlantı kurması ve gerçekten ara vermesi bir şans. Aslında, bu durumun tüm dünyaya bir mola verdirdiğini hissediyorum. Penceremin dışına bakıyorum ve şimdiden daha az kirlilik olduğunu görebiliyorum. Bu, çok ihtiyaç duyulan bir şeydi. ”

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.