Tombul Parmakların Sosyal Medya Hareketi

Tombul Parmakların Sosyal Medya Hareketi


 

“Bütün eller iyidir” ihtiyacımız olduğunu asla bilmediğimiz bir parmak temsil çağrısıdır.

 

Büyük beden modasında ekspert model Maxey Greene, Instagramı takipçileri için bir ses tahtası olarak olarak kullanıyor. Ne giyiyorlar, vücutları hakkında ne hissediyorlar şeklinde listenin uzayıp gideceği konular… Fakat o salı günü manikürünün fotoğrafını çekip paylaşırken böyle bir niyeti yoktu. En azından o öyle olduğunu düşünmedi. Ve ardından DM’ler başladı.

 

 

Greene postu attıktan sonra Instagram story’sinde “Fotoğrafın açıklama kısmında, daha önce hiç benimkine benzeyen başka parmak görmediğimden bahsettim.” diyor. O, paylaşımını yaptıktan yaklaşık iki saniye sonra bir kadın tombul parmaklarının fotoğrafını ona gönderdi ve “Ömür boyu tombik eller!” dedi. Sonrasında arka arkaya mesajlar gelmeye başladı.

 

Mücevher ve nişan yüzüğü ilanlarında Greene’inkiler gibi aşırı ince olmayan parmaklar gösterilmez. Greene’in mesajları, genişleyen beden ölçülerinin modada pozitif bir akım haline gelmesine rağmen hala parmaklar konusunda baskı altında hisseden takipçilerince yankı buldu.

“Sanırım pek çok kadın anında görüldüğünü hissetti.”

Çeşitli el tipleri görmüyor olmanın kökleri; aşkın, yalnızca yüksek moda gibi belli bir şekilde görünen insanlara özel olduğunu sanmak gibi daha büyük sistematik bir meseleye dayanıyor. Fotoğraftaki yüzükler küçük bir şey gibi gözükebilir ama o aslında tam ve her zamanki gibi kımıldayabilir.

 

“Yüzük takılmış tombul parmaklar görmemek -özellikle nişan yüzüğü takılmış- şişman kadınların aşkı bulamayacağı ya da bunu hak etmediği düşüncesini doğuruyor. Bu yıllardır kafamıza yerleşmiş bir fikir. Ama bu doğru değil! Reklamlar bunu yansıtmamalı. Hepimizin fazladan harcayacak parası var.”

 

 

Greene mükemmelin altında bir yüzük alışveriş deneyimine sahip ve ellerinden (genellikle bir erkeğin verdiği tepkiden sonra) ya da alay edilme korkusu ile nişan haberini paylaşmaktan utandığını söyleyen çok sayıda geri dönüş aldığını ve çok şaşırdığını söylüyor.

 

Birisi bana Facebook’ta nişan haberini duyurduğu fotoğrafla ilgili bir hikaye anlattı. Haberi veren kişi kendisiyle yüzüğünün elinde çok küçük durduğu ve parmağının iyi görünmediği sebebiyle dalga geçildiğini söylüyordu. Oysa yüzük ona göreydi. Bu yalnızca tombul parmaklarda yüzüklerin nasıl durduğu ile ilgiliydi. O kişi incinmişti ve mutlu bir anı onu güvensiz birine çevirdi. Bunu okumak beni mahvetti.

 

Benimki henüz erken aşamada olan küçük bir hareket ama yüzük-özellikle nişan yüzüğü- endüstrisinde bir değişim zamanı geldiğine dair net bir mesaj içeriyor.Hikayeleriyle ona ulaşan insanlardan ilham alan Greene, @allhandsaregoodhands adında bir Instagram hesabı açtı. Bu hesapta insanlar kendilerininkine benzeyen ellerde yüzüklerin nasıl durduğunu görerek birbirlerinden ilham alıyorlar.

 

Greene’nin yüzük koleksiyonuna gelince;  yaratıcı olması gerektiğini söylüyor. O Old Navy’de ekstra büyük ilk yüzüğünü bulduğunda delirmişti. Çünkü öncesinde tel, taş ve boncuklarla kendine yüzük yapmaya çalışıyordu. “Onları çok umutsuzca istedim ama kendi ölçülerime göre bulamıyordum” diyor. “Gördüğüm hepsini bana uyacak mı diye deniyorum ve genellikle uymuyorlar.”

 

Siz de Greene’in mütevazı hareketine ve tombul parmakların da sosyal medyada temsil hakkının olduğuna destek vermek isterseniz link hemen burada.

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.