Saç Sorunlarına Bazı Çareler Getirdik

Saç Sorunlarına Bazı Çareler Getirdik


 

Koskoca bir endüstri! Hepsi de bir saç telini olduğundan daha kalın ve güçlü hale getirmek için didinip duruyor. Breh breh breh... Böyle yazınca kulağa komik gelse de hangi birimiz kendi çapında bu konuya çare olmak için yağlar, kremler, şampuanlar, haftalık ampuller, WhatsApp konuşmalarında ordan oraya giden yeni keşiflerle ilgilenmiyor ki?

 

Biz -yani daire.iki ekibi-, süpürge edilen saçlar klişesine ve senelerdir süren saç uzatma telaşesine bir son vermek için ortak bir reçete üzerinde mutabık olduk. Bu hemen olmadı, inanın son formüle ulaşmak epey zaman aldı.

 

Dostlar, öncelikle gerçekten de var olmayan bir saçı çıkarmak için -en azından piyasaya sunulmuş ürünler dahilinde- henüz mucize bir karışım ya da ilaç yok. Ancak iyi haber, arz edilen bu sonsuz ürün skalasında; tüy saçınızı saç, normal saçınızı da halat kıvamına getirecek birçok ürün mevcut. Fransız mutfağının ilk üç malzemesi nedir diye sorulduğunda verilen "Tereyağı! Tereyağı! Terayağı!" cevabı gibi; buradaki esas mesele de "sebat, sebat, sebat". Siz de sıralanan tavsiyeleri bir rutin haline getirdiğinizde, hayatınızın arka fonunda “Her yerde saç var, yerlerde saçlar" yerine, "Saçlarını dağıtırsın, rüzgarlara bırakırsın'ı" duymaya başlayacaksınız. 

 

 

İlk Aşama: Önce İnsanın İçinde Olacak

Öncelikle, eğer gerçekten cansız ya da az saçlarınız varsa, meseleye içeriden başlamalısınız. Tek başına yapılan dışarıdan müdahaleler ne kadar doğru ve yerinde olursa olsun, saçları baştan inşa etmek için tek başına yetersiz. Bunun için serinin ilk adımı, yeterli derecede su içmek (defalarca duyulan 3 lt. ölçüsünü verip vermemekte kararsızız) ve saç uzatan o muktedir mekanizmaya destek çıkmak. Çare: Biotin ve Collagen. 

 

 

İkinci Aşama: Her Geceyi Kadir, Her Olanı Hayır, Her Banyoyu Bakım Bilmek 

Diyelim ki son duşunuzun üzerinden iki gün geçti. Saçlar belki de kapalı kaldığı bu süreçte iyice sündü ve birbirine yapıştı. Siz akşam yapacağınız o muhteşem banyonun hayalini kuruyorsunuz. Ama hayır dostlar, hayır! Yeni hayalimiz: banyo öncesi yapılacak o saç bakımı. Banyo kısmı, ondan sonra. Her ne kadar rahatsız edici olsa da saçların salgıladığı yağlar kafa derisi için oldukça faydalı. Burada yapılacak şey rutin haline gelecek birkaç ekleme ile onlara fonksiyon kazandırmak yani daha da yağlamak. 

 

Örneğin akşam eve geldiniz ve uyuyana kadar iki saatlik vaktiniz var şimdi onu saçlarınız için birlikte planlayalım. En önce içinize sinen bir aktarın tavsiye edeceği karışım, tek başına badem/hindistan cevizi/yılan yağından biri ya da Supergro ile saç diplerimize hızlı bir masaj yapıyoruz. Kokusu, görüntüsü ve ambalaj üzerindeki kadının edasıyla keramet vaat eden Amla yağı da saçın uçlarına doğru kalan kuru yerlerine yediriyoruz. 

 

Bazı yağlar saç derisinde ne kadar uzun kalırsa o kadar etkili; kimisi ise kısa sürede işini halleden cinstendir. Bu tür bir yağlama işlemi saçta ne kadar uzun kalırsa o kadar şahanedir. Hatta onunla yatabilmeyi başarırsanız belki saç perileri size daha da destek olabilir.

 

Üçüncü Aşama: Ev Ev Üstüne Olmaz, Maske Yağ Üstüne Olur

Bize öyle geliyor ki bu tavsiyeyi biz keşfettik. Çünkü arkasını döndürdüğümüz hiçbir maskenin altında "Bak kardeşim bunu sabahtan sürdüğün SUPERGRO’nun üzerine bocala. Hem saçındaki yağ daha kolay çıkar hem de burada yazan on dakika kuralı aslında çok da geçerli değil" yazmıyordu. Bizce saç maskesi saçta ne kadar beklerse o kadar iyi. Fakat yıkanmaya ortalama yarım saat kala kafada hali hazırda duran yağın üzerine, sadece diplere gelmeyecek şekilde bolca sürülmesi de kafi. 

 

Maske üst başlığında önünde saygıyla eğildiğimiz tek bir ürün varsa o da Kiehls’ın OLİVE FRUIT OIL maskesi. Ne desek az kalır. Fakat Kiehls'ı görür görmez bir heves kaçması olacağını yürekten hissettiğimiz için muadilleri de listemizde mevcut şurada göreceksiniz. 

 

Dördüncü Aşama: Çıkar O Yağı Çıkarabilirsen

Supergro hakkında internette araştırma yaptıysanız şayet, saçtan asla arınmadığına dair pek çok şikayet görmüşsünüzdür. Doğrudur, arınmaz. Fakat sürdüğümüz maske ve saçı ıslatmadan doğrudan şampuanla önden yapılan kuru temizleme ile kolayca arınır. Önce şampuanlıyoruz, sonra duruluyoruz, ıslatmak yok. Peki şampuan?

 

Sülfat faydalı mı, parabenler nelerdir o kısma girmeden işin piyasadaki üstadlarını işaret edeceğiz: Mane'n Tail, Phyto, Ogx. Bitti, bu kadar. 

Bir de ikiden fazla aman ha yıkamayın.

 

Beşinci Aşama: Haydi Bir Son Sabır

Özellikle kırk yaşından büyük kardeşlerimiz bakın burası çok önemli. Diyeceksiniz ki zaten tüm akşam kafamdan sırtıma doğru süzülen kötü kokulu bir yağ ile takıldım. Azad et beni. O zaman sizi hemen yazının başındaki kutsal ilkeye biat etmeye davet ediyoruz: Sebat et! Sebat et! Sebat et!

 

Banyodan çıktınız. Saçlar hafif nemli. Fazla suyunu havlu çekti. Eliniz hemen tarağa ya da fırçaya gidiyor. Yanlış! Şu an saçlarımızın en hassas olduğu andayız. Yapacağımız en yanlış şey hali hazırda bu kadar elastikleşmiş saçı taramak olur. Saçlarınızı asla ıslakken taramayın. Ve hatta saçınızı ıslakken tarayan kuaförlerden koşarak uzaklaşın. 

 

Şimdi sizi tanıştıracağımız mucizeye hazır olun. Çünkü saç bakım konusuna takıntılı ekibimiz birşeye kolay kolay mucize demez. İşte bu noktada tüm rahatlığımızla sizi Moroccan Oil ile tanıştırabiliriz. Bu korkunç pahalı arkadaş etrafımızda saçı uzamayanı Rapunzel mi yapmadı, tüy saçları gemi halatı mı etmedi... Bu ürün işte o ürün. Moroccanoil’ı hafif nemli saçlarınızın uçlarına banyodan sonra en fazla iki pompa sıkıyoruz ve iyice her yerine yediriyoruz. Şayet fazla kaçarsa size muhtemelen yeniden duş yolları görünecektir.

 

Gelelim taramaya, saçlarınız hassas ve inceyse asla ucu toplu fırçalar kullanmayın. Meşhur Tangle fırçaların tüm olayı zaten topsuz fırçalar olması. Diyelim ki güçlü ve gür, o zaman lütfen duygularımızla oynamayın.

 

Altıncı Aşama: Gülü Bir Gün Saçları Her Gün

Sanıyorsunuz musunuz ki bir sonraki bakıma kadar herşey bitti. Hayır. Bir başka mühim kural geliyor. Saç tipinize ve yağlanma sıklığınıza göre saçınızı beslemeye muhakkak ve muhakkak devam edin. Bunlar için piyasadaki butterları ya da kuru saça uygulanan yağları kullanabilirsiniz. Saç uçlarınızı beslemek için, saçınızın yağlanmasını ya da yıkanacak gününüzü beklemeye gerek yok. Buna örnek olarak yine Kiehls’ın Saç Bakım Serumunu ya da görmekten illallah ettiğiniz Boom Butter’ın Saç Bakım Yağını (Aslında süt formunda) tavsiye edebiliriz. Bu ürünleri çantanızda taşıyıp gün içerisinde şekillendirmek için bile kullanabilirsiniz. 

 

 

Yedinci Aşama: Bakınız Şekil-A'da Görüldüğü Gibi

Bu kısmı göstermeden anlatmak zor, bu yüzden durumu görsellerle desteklemeye çalışalım. Saç bakımında dışarıdan ve içeriden yaptığımız çabalarla birlikte, saçı nasıl şekillendirdiğimiz de çok önemli. Elimize bir toka geçtiğinde hemencecik yukarıdan yaptığımız topuz sırasında uyguladığımız işlem aslında saç için çok zararlı. Bu inanılmaz kolay işlemden vazgeçin. Saçlarınızı kendi etrafında dolayın, bir topuz haline getirin ve öylece toplayın. Bu sayede kırıklarınız azalacak, kalptekiler olmasa da saçtakiler.

 

Bu yedi maddelik saçyasasını uyguladınız ve oturup saçlarınızın uzamasını bekliyorsanız beklemeyin. Size yalan söyleyecek değiliz. Hiçbir saç, tek bir müdahaleyle bir anda kuleden aşağı uzatılacak kıvama gelmiyor. Dediğimiz gibi bu işin aslında tek reçetesi: tek bir planda devamlılık. Bize deseniz ki termini nedir bu işin, tüm bu uygulamaları uyguladığınızda ve bunu bir rutine döndürdüğünüzde; birkaç ay içinde dokunduğunuz saçtan zevk alacaksınız. Saçlarınız güçlendiğinde de asıl meselenin saç sayısı değil, saçın sağlıklı ve dolgun olması hissine varacaksınız. Bildiğimizden, denediğimizden, öyle olduğundan söylüyoruz. Siz de deneyin, deneyin, deneyin ve görün.

Bahsettiğimiz, deneme sürecinde faydasını gördüğümüz fakat yazıya almadığımız ve yazıda geçen tüm ürünlerin linki de burada! Ay heyecan yaptık. 

 

(Not: Biotin ve Collagen desteği, doktor tavsiyesi ile alınmalıdır.)

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.