Dar Vakitte Yetişecek Hızlı Tarifler

Dar Vakitte Yetişecek Hızlı Tarifler


Ramazan ayında gündüz yemek için harcamadığımız mesaiyi akşam üç katını harcayarak tamamlıyoruz nedense. Halbuki sağlıklı ve doyurucu lezzetler mutfakta saatlerinizi almak zorunda değil. Çat kapı gelen misafirleriniz için az malzemeler, lezzetli ve sofrada da şık duran tarifler derledik. İftarda ne pişirsem diyenler için pratik bir rehber oldu. Ana yemekler ve salatalardan oluşan bu listeden kendinize çapraz menüler de oluşturabilirsiniz. 

 

Ana Yemekler 

 

Eli Böğründe Kebabı 

İsmini güzel halı desenlerimizden alan bu lezzetli ve kolay kebabın eli neden böğründe biz çözemedik. Temelde dört malzemeye ihtiyacınız var; tereyağ, et, domates ve soğan. Bir de baharatlar ve su tabii ki. İsterseniz yeşil biber de ekleyebilirsiniz. Hepsini çiğden fırına koyuyorsunuz ve afiyet olsun, yemeğiniz hazır. Tek olayı pişirirken ara ara kontrol etmek, suyunu ayarlamak. Detaylı tarif burada.

 

 

Fırında Soya Soslu Somon 

Fırına balık atmak iftar sofrasında kolaya kaçmışsınız gibi görünebilir ama “Fırında Portakal ve Soya Soslu Somon” pişirmek öyle midir? Elbette soyanın bir karizması var. İftara bir saat kala gelmeye kalkan misafir ya da bir anda eve dönen iftar planlarının kurtarıcısı balıklar. Yanına çorba ve salatayla mükellef bir sofra olabilir. Boğazda balık havası yakalamak isterseniz yanına helva da yapabilirsiniz. Tarif için buraya tıklayın.

 

 

Soğan Kebabı 

Adı kebap olunca yapılışı da olaylı ve zor gibi duruyor ama soğan kebabı melemen yapmaktan daha kolay. Üstelik bir iftarı atlatacak kadar lezzeti, doyurucu ve şık. Yanına iki çeşit salata, pilav ve çorbayla misafir bile ağırlanır. 

 

 

Hazır Yufka Mantısı 

Mantının görkemli ismine aldanmayın, hazır yufkayla yapılabilecek en kolay ve hızlı tariflerden birisi. Dikkat etmeniz gereken şey, sosun miktarı ve kurutmadan pişirmek. Hazır yufkadan yapıldığı için çıtır çıtır oluyor zaten. Bir de üzerine yapacağınız yoğurtlu sosu nane veya başka baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz. Kolaylıkla uygulayabileceğiniz tarif burada

 

 

Fırında Kağıt Kebabı 

İftara bir saat kala dolaptan malzemeleri çıkarırsanız iftar sofrasına kağıt kebabı koyabilirsiniz. Malzemeleri yıkamak ve doğramak 10 dakikanızı alsa, kalan işi 45 dakika pişirmek suretiyle fırın yapıyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı. Sağlıklı olmasının püf noktası kullanacağınız pişirme kağıdının doğal malzemeden yapılmış olmasına dikkat etmek. 

 

 

Aperitif ve Salatalar 

 

Fırında Kremalı Patates 

Patatesle yapılabilecek onlarca lezzetli tarif var ama bu galiba en lezzetli ve pratik olanı. Sadece patatesleri doğrayıp, krema ile karıştırıp fırına veriyorsunuz. Detaylı tarif burada

 

 

Girit Ezme 

Bu tarifi tek başına bir meze olarak sofraya koyabileceğiniz gibi kızarmış ekmeklere sürerek güzel kanepeler de hazırlayabilirsiniz. Girit ezme; yapılışı hem pratik hem de az malzemeli, bu tatlı özellikleriyle listemize giriyor.

 

 

Peynir Dolgulu Köz Biber 

Kırmızı, nam-ı diğer köz peynirin közlenmiş halini sevmeyen var mı? İçine girdiği her salataya kendi dokusunu ve kokusunu bırakıyor mübarek sebzemiz. Yaz da gelmişken ve biberler bir nebze ucuzlamışken hem mangalda hem de fırında yapabileceğiniz bir tarifle geldik. 

 

 

Maş Fasülye Salatası 

Bu tarifi buzlukta bir yerlerde haşlanmış maş fasülyeniz olduğu varsayımı ile veriyoruz. Gerçi yoksa da kolayca haşlayabilirsiniz. Arda Bey bu tarifte çekirdekleri de kavurmamızı buyurmuş ama kavurmadan da yapıldığında gayet güzel oluyor (hatta çekirdeği koymasanız da oluyor). 

 

 

Bulgurlu Roka Salatası 

Bulguru ıslayıp şişmesini sağladıktan sonra bu salatayı yapmak aşağı yukarı 5 dakika. Nar mevsiminde yapacaksanız eğer, nar taneleri çok yakışıyor içine. İşin sırrı nar ekşisi ve cevizi dengeli kullanıp uyum yakalamakta, bir de içine bir tutam sumak eklerseniz daha lezzetli oluyor. Tarif burada

 

 

Dereotlu Kabaklı Tarator 

Eğer yemek programında olsaydık tarator adından ötürü kısa bir mevzu yaratabilirdik. Neyse ki değiliz, bu bildiğiniz kabak salatası. Ceviz aslında kabaktan rol çalıyor bu tarifte, eğer önceden ıslarsanız cevizi daha da lezzetli oluyor. Kabaklar soğumadan yoğurtla karıştırmamaya ve süzme yoğurt kullanmaya dikkat ederseniz çok lezzetli bir mezeniz olur. 

 

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.