C Vitamini Cildime Neler Yapar?

C Vitamini Cildime Neler Yapar?


Vücudumuzun bitkin düşüp grip ve nezlenin selam verdiği zamanlar hemen sarıldığımız C vitamini hayatımızda önemli yer tutan ve en bilinen vitaminlerden. Bağışıklık sistemini destekleyen önemli bir antioksidan olan bu vitamini bir de cilt bakım rutininizde eklediğinizi hayal edin. Ama önce C vitamininin cilt üzerindeki etkilerini inceleyim...

 

Antioksidan özellikleri nedeniyle, C vitamini cildinizin doğal yenilenme sürecine yardımcı olur, bu da vücudunuzun zarar görmüş cilt hücrelerini onarmasına destek olması demektir. Zira C vitamini serbest radikalleri nötralize edebilen güçlü bir antioksidandır. Serbest radikal denilen yüksek reaktif moleküllerin üretimini nötrleştirerek hücrelerimize zararı önler veya azaltır.  Nasıl ki antioksidan bakımından zengin gıdaları tüketmek, vücudunuzu serbest radikallerle savaşmaya yardımcı oluyorsa topikal antioksidanlar da UV hasarı ve hava kirliliğine maruz kalma gibi günlük zararları dengelemeye yardımcı olur ve cildiniz için de aynı görevi yapar.  Dış ortamın yarattığı negatif etkilere karşı düzenli kullanımda en iyi etki eden C vitamini ürünlerinden bir tanesi Caudalie Vineactiv 3 in 1 Moisturizer; özellikle ince çizgiler üzerinde gözle görülür bir başarısı var. 

 

C Vitaminin Cilt Üzerindeki Etkisi 

Yaşlanmak elbette doğal bir süreç fakat yaş ve güneş hasarı kollajen kaybetmemize, kırışıklıklara ve cildin sarkmasına yol açar. C Vitaminin en büyük işlevi cildin kolajen üretimini artırarak daha sıkı ve daha dolgun bir görünüm sağlaması, ayrıca ince çizgileri ve kırışıklıkları  azaltmakta usta olmasıdır.

 

Olehenriksen Truth Serum da aydınlık ve gün boyu nemlendirme için C vitamini ve kolajen ile formüle edilmiş güçlü bir antiaging serumdur. Düzenli kullanımda ince çizgilerinizin görünümündeki değişim sizi mutlu edecektir. Ayrıca C vitamini hiperpigmentasyonun ve kahverengi lekelerin hafiflemesine yardımcı olur, cilt tonu dengelenmesi ve parlaklığı için melanin üretimini engeller. Clinique Fresh Pressed Daily Booster; kullanımı ve hazırlama aşaması keyifli, gerçekten  taze ve hızlıca hazırlayıp kullanabileceğiniz ve cildinizdeki aydınlamayı ve parlaklığı kısa sürede görebileceğiniz ürünlerden. Üstelik hem kendi başına hem nemlendiricinize karıştırarak uygulayabilirsiniz.

 

Ayrıca; C vitamini, zararlı UV ışınlarına ve güneş ışığına karşı korunmasına yardımcı olmak için cildin dermis katmanını kalınlaştırarak güneş koruması sağlar. Sabah cilt bakımınızı uygularen C vitamini serum eklemeniz güneş kreminizin spf korumasına destek olacaktır . Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate serum içeriğindeki saf C Vitamini (L-Ascorbik Asit) ve %2 oranında Cg Vitamini (Askorbil Glukozit) ile İnce çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltır, cilt daha sağlıklı görünür ve cilt dokusunun görünümünü düzeltir ayrıca hyalüronik asit içeriği ile hem etkili nemlendirme hemde anti aging etki sağlar.

 

Önemli Not: C vitamini sadece güneş kreminizin koruma etkisini destekler tek başına spf koruma sağlamaz. Cildinizin daha derin katmanlarını güçlendirmeye yardımcı olsa da, üst katmanı güneşten kremi ile korumanız gerekir. Cilt bakım rutininizde ne kullanıyor olursanız olun, dışarıda olduğunuz her zaman günlük bir güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

 

Ama elbette C vitaminine olan sevgimizin altında hep istediğimiz canlı, parlak, ışıl ışıl cilt tonunu sağlaması var çünkü güçlü ve etkili bir içerik. Yeni trend "glass skin" yani cam gibi parlak ve pürüzsüz cilt görünümünü için de en etkili içeriklerden biridir. Sadece yüz değil göz çevresi bakımındada etkin sonuçlar alacağınız  C vitamini genel göz çevresi, kazayağı gibi problemlere etkili çözüm sağlar. Dr. Murad Essential-C Eye Cream ; göz çevresi kırışıklıkları ve koyu halkaların görünümünü azaltır ve kafein sayesinde ince çizgiler ve şişlik gibi sorunlarda da etkilidir üstelik içerisinde spf 15 barındırması da güneş koruma etkisi sağlıyor tabi siz yine göz çevrenize uygun bir spf koruma ile üzerinden geçmeyi ihmal etmeyin.

 

C Vitaminin Etkin Olduğu Formülasyonlar 

C vitamini suda çözünen bir vitamindir ve hava, ısı, ışık etkisi ile çabuk okside olduğu ve etki gücünü kaybettiği için kullanılan krem, serum gibi ürünlerde formulasyon önemli yer tutuyor. Daha stabil (çabuk oksitlenmeyen) ve ciltten emilebilir halde olması etki gücünü artırıyor dolayısı ile az önce bahsettiğmiz tüm yararlarından faydalanmış oluyoruz. İşte kozmetik ürünlerde görebileceğiniz faydalı C vitamini formları (artık bu sayfaları okuyan herkesin etiket okuma alışkanlığı geliştmreye başladığını varsayıyorum) ;

"L-Askorbik Asit","Magnesium Ascorbyl Phosphate","Ascorbyl Palmitate(tetraisopalmitate )", "Ascorbic Glucosamine", "Tetrahexyldecyl Ascorbate","Sodium Ascorbyl Phosphate" ve son zamanlarda "aminopropyl ascorbyl phosphate" formülünde kullanımı.  Bu formüllerin özelliği hepsinin C vitamininin genel faydalarını taşımaları ve tüm cilt tiplerinde kullanılabilir olmalarıyla  birlikte cilt tipleri ve etki odaklarının farklı noktalalar üzerinde yoğunlaşması.

 

It's Skin Power 10 Formula  VC Effector Serum; tüm cilt tipleri için uygun formda olan C vitamini içeriği ile leke ve cilt tonu aydınlatmada iyi sonuçlar alabileceğiniz kore kozmetik ürünlerinden ve boya, silikon, sülfat gibi zararlı maddeleri içermiyor. Kullanacağınız kozmetik ürünün formülasyonunda C vitaminine ek E vitamini, hyalüronik asit gibi içerikler ile nemlendirme ve antioksidan-antiaging etkisini destekleyebilirsiniz.

 

Ferulik Asit ise  hem C, hem de E vitaminlerini güçlendirmeye ve dengelemeye yardımcı olan başka bir antioksidandır. Ayrıca kolajen üretimini desteklemek için serbest radikal hasarına karşı savaşmaya yardımcı olur ve formülasyonda stabiliteyi artırır. Skin Ceuticals C E Ferulic  Antioksidan Serum ;İçerisindeki  E ve C vitamini ve ferulik asitle adeta 3 lü antioksidan etki gösteriyor ,kolajen sentezini tetiklemeye yardımcı olurkenserbest radikalleri hasarlarına karşı koruyor.Kalitesi ve etkisi tartışmasız en iyi ürünlerden biri olan bu serum cilt yaşlanmasına karşı koruma için ideal bir günlük cilt bakım ürünü.

 

C Vitaminini Cilt Bakım Rutinine Eklemenin En Basit Yolu 

  • C vitaminin sabah ve akşam farketmeksizin kullanabilirsiniz, temiz cildinize bir miktar  C vitamini içerikli ürününüzden alıp yüzünüze tampon hareketlerle uygulayın ve tamamen emilmesini bekleyin . Lubex Anti Age Vitamin C Concentrate Leke Serumunu temiz cilde uygulayarak düzenli kullanımda koyu lekeler, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi cilt problemlerinizde etkili bakımı sağlayabilirsiniz.
  • C vitamini içerikli ürün  kullanımı sırasında özellikle gündüz güneş kreminizi kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Her yeni üründe olduğu gibi, her zaman yama testi yapmanızı öneririm. Bileğin içine veya kulağın arkasına küçük bir miktar uygulayın ve daha geniş alanlara uygulamadan önce cilt reaksiyonu olmadığından emin olmak için 24-48 saat bekleyin.
  • Anında sonuç göremeyebileceğinizi unutmayın. İşe yarayıp yaramadığını görmek için düzenli kullanın ve bir kaç hafta bekleyin.
  • Alacağınız ürünün güveniriliği ve kalitesi açısından  koyu renkli veya ışık geçirmeyen bir ambalajda olmasına ve güvenilir dermokozmetik markalardan olmasına özen gösterin ayırca C vitaminini "retinol" lerle birlikte kullanmayın.

 

Son olarak herşey içten başlar unutmamalıyız; sağlıklı ve dengeli, C vitamininden zengin sebze ve meyveleri beslenme rutininize ekleyerek cildi içten dışa doğru besleyen vitaminlerle dolu  bir beslenme rutinindende faydalanabiliriz. 

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.