Yerli Dizilerin Yerli Kısaları

Yerli Dizilerin Yerli Kısaları


 

Zaman neydi? Zaman nasıl harcayacağımızı bilemediğimiz ama bir türlü de yetiremediğimiz, iyi geçsin istediğimiz ama geçip gidince kıymete binen bir şey miydi? Karantinayla birlikte hayatımız izlemeye indirgendiği için bu yazıda konumuz zaman ve dizi. İyi bir dizi bulmak malum zor, harcadığımız zamana değecek diziyi bulmak daha zor. Uzun bakışmalara ve arkaya döşenmiş bayık müziklere tahammülü olmayanlar ve fakat yine de zamanını bir şeyler izleyerek değerlendirmek isteyenler için bir liste hazırladık. Nam-ı diğer “Her şeyi tükettik geriye ne kaldı ki?” diye soranlar listesi. Son zamanların gözdesi yerli yabancı platformlardan kısaları seçtik. Hayatında gülmek için sebebi olmayanlara komediler, gündemi yakalasam diyenlere çok konuşulanlar ve elbette son moda terapi dizileri... Buyursunlar...

 

 

Bonkis 

Eğer on tane dil bilmeyen, her işi tereyağından kıl çeker gibi hallolmamış ve hayatı survivor tadında yaşayan birini görmeye ihtiyacınız varsa Bonkis tam size göre. Dizinin ana karakteri 35 yaşında hâlâ çeşitli kararsızlıklara sahip olan Deniz. Deniz’i izlemek Instagram’ın filtreli dünyasından çıkıp biraz Twitter’a girmek gibi. Hafif yıkık. Hafif bezmiş. Ne yöne gideceğini bilmeyen bir karakter. Kendi mesleği olan mimarlığı bırakıp yeni bir iş lazım diyerek kafe işletmeye karar veriyor. Fakat devamında işler pek umduğu gibi gitmiyor. Blu Tv’de henüz taze yedi bölümü yayınlanan Bonkis’in başrollerinde Deniz Tezuysal ve Vildan Atasever gibi isimler var.

 

 

 

 

Aynen Aynen

Blutv bir başka komedi türündeki diziyle bir süredir karşımızda: Aynen Aynen. 2019 yılında yayına başlayan dizide Kerem Bürsin, Nilperi Şahinkaya ve daha sonra diziden ayrılsa da Uraz Kaygılaroğlu var. 1 Erkek 1 Kadın dizisi tadında, kadın-erkek ilişkisini ele alıyor. Biraz kafa dağıtmak, gündemden uzaklaşmak isteyenler için 5-10 dakika uzunluktaki bölümler alternatif olabilir. Karakterlerin arada gerçek düşüncelerini söylediği duyguların ve düşüncelerin sansürsüz olduğu dizinin geçtiğimiz ay 5. sezonu yayınlandı.

 

 

 

Gibi

1 Ocak 2021’de yayın hayatına başlayan ve Türkiye’yi ikiye bölen ikinci vaka Exxen’i hepimiz biliyoruz. Vedat Milor’un ikonik “menemen soğanlı mı olur soğansız mı” vakasından sonra Türkiye ilk kez bu şekilde ikiye bölündü. Bir kısım bu yerli dijital platforma destek verirken diğer kısım asla hesap açmam inşallah batar dedi ve tartışmalar uzadı. Exxen şu an tüm bunların dışında çeşitli içerikleriyle yayın hayatına devam ediyor. Gibi ise Exxen’de yayın hayatına başlayan ve her bölümü farklı olan komedi türünde bir dizi. Her bölüm farklı 12 hikâyeden oluşuyor. Feyyaz Yiğit ve Kıvanç Kılınç’ın canlandırdığı Yılmaz ve İlkkan karakterleri iki yakın arkadaş olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin başına gelebilecek olaylar bu iki arkadaşın başına gelince abartıdan kaçınılmıyor. Ve Feyyaz Yiğit meselesine zaten hiç girmiyoruz, şimdilik.

 

 

 

 

Vahşi Şeyler

Yazar Alper Alpözgen’in aynı isimli romanından uyarlanan Vahşi Şeyler dizisi suç temasını komedi türünde işliyor. Nurgül Yeşilçay ve Selim Bayraktar’ın başrolleri paylaştığı dizi karantina da anlatıya dahil edilerek güncelleştiriliyor. Woody Allen’ın Mantıksız Adam filmini izlediyseniz konu oradan tanıdık gelebilir; filmde depresyonda olan Lucas işlediği cinayetle hayata dönmüş gibi hissediyordu. Vahşi Şeyler’de ise Şule ve eşi Bora’nın bitmek üzere olan evlilikleri cinayetle tekrar canlanıyor. Exxen’de şu ana kadar sekiz bölümü yayınlanan dizinin bir bölümü yaklaşık 15 dakika kadar sürüyor.

 

 

 

On Bin Adım

2020 bitti bitiyor derken son günlerinde adından sıklıkla söz ettiren yeni bir dijital platform hayatımıza girdi: Gain. Bu dönemde ekrana kısmen bağımlı hale geldiğimiz için Gain’e alışmamız çok uzun sürmedi. On Bin Adım ise Ocak ayında bu platformun ilk dizisi olarak karşımıza çıktı. Başrollerinde Engin Günaydın ve Devin Özgür Çınar’ın oynadığı dizinin senaristliğini de yine bu ikili üstleniyor. Projenin fikri ise gerçekten yürürken ortaya çıkmış. Devin Özgür Çınar’ın yaptığı uzun yürüyüşlerden birine Engin Günaydın eşlik ediyor ve birden hadi bunu çekelim diyorlar. Dizinin ismi ilk başta kulağa kamu spotu gibi gelse de neyse ki öyle değil. İsimleri Ezgi ve Memet olan iki eski sevgili her gün on bin adım atmaya karar veriyor. Yürümenin felsefesini yapmak yerine günlük, sıradan olaylardan bahsediyorlar ve dizide ilgi çekici olan da bu doğallıkları oluyor.

 

 

 

Terapist

Bu yıl diziler, biraz karantinadan biraz İstanbullu Gelin’in iz bırakan psikiyatr karakterinden, psikoloji temasına yoğunlaştı. Fırından sıcacık, taptaze çıkan platformumuz Gain’in bu projesi de aynı tema etrafında şekilleniyor. Diğer dizilerden farklı olarak burada grup terapisine gerilim unsuru eklenmiş. Konu ise kısaca “terapistin eşini kim öldürdü” sorusu odağında ve beş kişi etrafında şekilleniyor. Buradan anlayacağınız bir bölüm izleyip beklemeye bırakılabilecek bir dizi değil. Merak unsuru dizinin sonuna kadar temposunu koruyor. İyi haber ise her bölümü 8-15 dakikalık mini bir dizi olması. Dizinin oyuncu kadrosunda Zeynep Çamcı, Dolunay Soysert ve Muhammet Uzuner gibi isimler var

 

 

 

 

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.