Yeldeğirmeni Binası Ve İçindekiler

Yeldeğirmeni Binası Ve İçindekiler


Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde klasik müzik ve caz konserleri şubat ayı boyunca devam ediyor. Konser biletlerine bu adresten ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda eğer güzel bir yürüyüş yapıp Notre Dame du Rosaire Kilisesi olarak inşa edilen Yeldeğirmeni Sanat binasını görmek isterseniz konser günü gişeden bilet satın alabilirsiniz. Konserlerin başlama saati 18:00 iken; ücretler tam için 40 TL, öğrenci için ise 20 TL olarak belirlenmiş.

 

Yeldeğirmeni’nde Bir Klasik

Yeldeğirmeni Sanat, Çarşamba Klasikleri’ne bu hafta Trio Kuvars Viyolet ile başlıyor. Klarnet, viyolonsel ve piyano için bestelenmiş eserlerden oluşan bir program seslendirecek olan topluluk, 3 Şubat akşamı dinleyicilerle buluşacak.

 

Ardından 10 Şubat’ta flüt ve arp resitali, 17 Şubat’ta ise flüt ve viyola resitali, 24 Şubat’ta ise müzisyen ve yazar Göknil Özkök’ün, klasik batı müziğinin genç temsilcilerinden Elif Gökçe Tuğrul ile birlikte kurdukları Duo Morpheus piyano ve viyola resitali sahne alacak.

 

 

Caz Akşamları Ama Evden 

 

Yel değirmeni Sanat Caz Akşamları bölümünde bu hafta besteci ve gitarist Murat Arkan triosu ile sahne alacak. Birlikte müzik yapma serüvenleri 30 yılı aşkın süredir devam eden üçlünün gitaristi Murat Arkan’ın yanı sıra saksafon sanatçısı Yahya Dai ve vokaliyle Ebru Selviak katılıyor. 5 Şubat’ta sahne alacak üçlünün repertuvarında enstrümantal ve vokalli caz standartlarının yanı sıra, 1970’ler ve 1980’lerin pop-jazz yapıtlarından seçmeler bulunuyor. Aynı zamanda unutulmaz Michael Franks parçaları da yer alacak.

 

Manouche caz tarzın Türkiye'deki iyi icracıları arasında önde gelen Manuş-u Âlâ trio, gypsy caz tarzında yorumlanmış besteleriyle 12 Şubat Cuma akşamı müzikseverlerle buluşacak.

 

Caz sahnesinde yeni bir soluk olan ve Made in NY Caz Yarışması'nda Solo Vokal dalında ödül alan Esra Kayıkçı, 26 Şubat tarihinde triosu Hakan Kamalı ve Uraz Kıvaner eşliğinde Yel değirmeni Sanat sahnesinde olacak.

 

Yeldeğirmeni’nde Çarşamba Klasikleri Kısa Program: 

03 Şubat Çarşamba 18:00- Trio Kuvars Viyolet

10 Şubat Çarşamba 18:00- Aysu Zehra Şanver & Yonca Atar Flüt ve Arp Resitali

17 Şubat Çarşamba 18:00- Nihan Atalay & Günsu Özkarar Flüt ve Viyola Resitali

24 Şubat Çarşamba 18:00- Duo Morpheus Göknil Özkök, viyola Elif Gökçe Tuğrul, piyano

 

Yeldeğirmeni’nde Caz Akşamları Kısa Program

05 Şubat Cuma 18:00- Murat Arkan Trio

12 Şubat Cuma 18:00- Manuş-u Âlâ Trio

19 Şubat Cuma 18:00- Sinan Altıparmak Trio

26 Şubat Cuma 18:00- Esra Kayıkçı Trio

 

 

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.