KINO 2019'la Alman Sinemasına Bakış

KINO 2019'la Alman Sinemasına Bakış


Goethe-Institut ve German Films ortaklığıyla bu yıl 30. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında sinemaseverlerle buluşuyor. Bu yıl beşincisi gerçekleşen etkinlik kapsamında Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda Alman sinemasının güncel yapımları gösterime girecek. Festival, Berlin Film Festivali’nden En İyi İlk Film ödülünü kazanan Oray’ın yönetmeni Mehmet Akif Büyükatalay ve yapımcı Bastian Klügel katılımıyla gerçekleşti. Uyum sorunları olan ve inanç kriziyle baş etmeye çalışan genç bir adamın hikâyesini anlatan filmin gösterimine seyircinin ilgisi yoğundu. Filmin ikinci gösterimi 26 Nisan saat 19.00’da. 

Berlin Duvarı’nın yıkılışının 30. yıldönümünde Doğu Almanya’nın son dönemini anlatan iki film gösterime girecek. Andreas Dresen imzalı besteci Gerhard Gundermann’ın 80’li yıllarda üne kavuşmasını anlatan Gundermann pek çok insanın idolüne dönüşmüştü. Alexander Scheer’in performansıyla beğeni toplayan filmin ikinci gösterimi 26 Nisan Cumartesi. Doğu Almanya’ya dair bir diğer film ise Adam und Evelyn Inglo Schulze’nin aynı adlı romanından uyarlanan bir yolculuk filmi. Filmi 27 Nisan Cumartesi 14:00’daki gösteriminde izleyebilirsiniz.

Kilo 2019’un ses getiren diğer filmleri arasında Angela Schanelec’e Berlin Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülü getiren Evdeydim, ama ve Berlin Film Festivalinin en ilgi çeken filmlerden birisi olan Nora Fingscheidt imzalı Oyunbozan var. Üç Kardeş adlı filmiyle dönen Edward Berger’in çizdiği jenerasyonlar arası farkın panaroması, ve Ulrich Köhler’in Odamda filmi programın favorilerinden.

Gösterim bilgileri ve söyleşiler için http://www.kinotr.org/Ankara/ adresinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.