İki Sıfır İki Sıfır

İki Sıfır İki Sıfır


 

 

Düğün tarihi almaya müsait, umutları yaş mamayla beslemiş, idealin takvime yansıyan hali gibiydi ikibinyirmi. Çocukluk için söylenen “Bir gün hepimiz arkadaşlarımızla son kez saklambaç oynadık, kimse bunu fark etmedi.” sözünün hüznünü, her yaş gruplarına farklı deneyimlerle yaşatacak bir sene olacağını en başından hiç belli etmemişti.

 

Her yılın ocak ve mayıs arası bir hafta; mayıs- haziran bir ay; haziran- eylül bir gün; eylül, ekim ve kasım yaklaşık on ay sürer. Gregoryen takvim, bulunanlar içinde en az hatalısı da olsa, bu gibi bazı büyük hataları mevcut hala. Fakat bu senenin yıl dönümü belki de hayatla irtibatı kesen bölümü marta denk geldi. Hataların bolluğu, bu yılı sanki tüm doğruları ile birlikte hiç etti.

 

En fazla bir ay tatil olur diyerek eşyalarını toplamadan memleketine giden öğrencilere aile evinde online final şoku; umre dönüşü zemzem hurma ikramı hayali ile tutuşan kafileye yurtta tabldot menü şoku; çocuğuyla kaliteli vakit geçirmekte guru, “Yapmıyoruz değil mi annecim?” sözünü diline pelesenk etmiş annelere açılmak bilmeyen anaokulu şoku, yasaktan iki saat önce kapanacağı haberi ile marketlere akın ederken binge eating modunu düşünmek zorunda kalma şoku derken fantastik bir seneyi kahkaha ve gözyaşlarıyla eda ettik. Eda ettik çünkü TDK’ya göre eda etmek, bir borcu ödemektir. Bu borç ödenmekle bitti zira bu hayat sıradan değildi.

 

Spotify listeleri iç içe geçti, ne tür müzik dinliyorsun’un cevabı keder yüklü klasik müzik erbaplarını arabeske doğru sürükledi. Blu TV haftasonları herkese içeriklerini açtı, açmasa da hdiçerikcehennemi gündemi sayesinde kimse izleyecek bir şey arama ihtiyacını bir gün bile yaşamadı.

 

Yazın sosyal mesafeli tatilini yapıp, virüse olan inancını bir süreliğine kaybedenlerin; kış ile baş gösteren karantinaya "Gündüzüm Seninle Gecem Seninle" isyanı yansıdı. Unutulup gitmiş bir konser kaydı defalarca bir daha bir daha bir daha açıldı.

 

Loituma’nın Ievan Polkka’sı bir darbuka ile bambaşka bir hale büründü ve videonun paylaşımı ulusu temsile girer diye şarkı her satıhta duyuldu. Bir başka as as as bayrakları hissini, tarihin ötelenen sayfalarından çıkıp gelen www.bombabomba.com şarkısına çekilmiş bir Tiktok videosu ile İsmail YK’da yaşadı. Merakına yenilip web sitesine girenleri ise şarkıcının Instagram hesabı karşıladı.

 

Ha gayret yılı çıkarıyoruz derken Alman malına güvenin, made in china’nın hakir edilişinin sağlığa düşen izdüşümü ile güvensizliğe boğulduk. Türlü sevimsiz şakaya, demirin tuncuna, çileğin solucanlısına kaldık. Her an popüler olan sayısız video ile sosyal medya detoksu yapanlara çaya şeker atıyor muamelesi yaptık.

 

Uzmanlarca en başında uyarıldık, maske takmayın ağzınızı çalkalayından, bir maske yetmez iddiasını çakmak üfleme videolarıyla ispata çalıştık. Kimimizse sadece çalıştık. Evden çalıştık, çocuğun ödevine çalıştık, uzaktan bağlanmaya çalıştık, evden çalışan kocanın çay ocağı beklentilerine sabretmeye çalıştık, eşofmanı taytı ara ara bırakmaya çalıştık. Leslie ile evde on bin adım atmaya çalıştık.

 

Bir şekilde geçen günleri ya da kerameti, değişen rakama bağlama hevesini bir kenara bırakırsak yine de bu zamanlara iyi geldik. Yakınlarını kaybetme hissi, kaydebenleri tesellide insanın o içi içini yiyen yetersizliği, hepsi her şeyin ötesindeydi. Şimdi geçti. Geçenin izini silecek olanın yeri de belli. Hoş geldin ikibinyirmibir. Başa alıyoruz.

 

 

2 yorum

  • profil
  • profil

Yorum Yaz