Hepimiz Biriz: Uluslararası Bir Film Festivali

Hepimiz Biriz: Uluslararası Bir Film Festivali


Koronavirüs pandemisi iş hayatını, dost meclisini, öz bakımı ve tüm eğlence aktivitelerini domestik ve teknolojik yollarla nasıl eve taşınacağını herkese öğretti ve buna devam ediyor. Ev içi konserler için bilet almanın değil; cep telefonunda bir alarm kurmanın zaruri olduğu bugünlere dünya çapında bir etkinlik de dahil oluyor.

 

Youtube 27 Nisan Pazartesi günü “We Are One” yani “Hepimiz biriz, biz yekpareyiz” isimli uluslararası bir film festivali organize edeceğini duyurdu. Zırt pırt çıkan Youtube Premium reklamlarının aksine tamamen ücretsiz ve 10 gün sürecek dijital festivalin 29 Mayıs’ta başlaması planlanıyor.

 

Dünyaca ünlü 20 film festivali, içerikleriyle bu etkinlik içerisinde yer alacak. Acaba hangileridir bunlar diyecek olanlar için etkinlik isimlerinden bazıları şöyle: Berlin, Cannes, Sundance, Toronto, Tokyo, Tribeca, Kudüs ve Venedik Film Festivalleri. Filmler, kısa yapımlar, belgeseller, komediler, müzik ve söyleşiler 10 günlük süre zarfı içinde Youtube’un etkinlik sayfasında yayınlanacak.

 

Youtube CBO’su (Genel Müdür Yardımcılarından biri) Robert Kyncl “We Are One” için şu sözleri sarf ediyor: “Tüm dünyanın evde kalmasının en eşsiz ve ilham verici yönlerinden biri, herkesin bir araya gelip bir etkinliği aynı anda yaşayabilmesi. “Biz Biriz” Uluslararası Film Festivali tam olarak budur.”

 

Minik dip not: Film festivali, Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19 Dayanışma Müdahale Fonu ile fonlanıyor.

İyi seyirler...

 

 

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.