Hanna Yusuf Nasıl Öldü?

Hanna Yusuf Nasıl Öldü?


Hanna Yusuf, şaibeli bir şekilde hayatını kaybeden medya çalışanlarından sonuncusu. Daha doğru bir ifadeyle;  bilinen son kayıp. Hanna, Somali asıllı BBC gazetecisi ve 27 yaşında genç bir kadındı. Geçtiğimiz hafta hayatını kaybetti ve 2 Ekim tarihinde ailesi bu durumu detay vermeksizin doğruladı. Peki Hanna neden artık hayatta değildi ve bu durum ne şekilde gerçekleşti?



Altı dil konuşan, başörtülü Müslüman kadınların Avrupa'da yaşadığı sıkıntılar karşısında akla gelen ilk savunuculardan olan; bugüne dek pek çok suçun aydınlanması ve kamu vicdanını rahatsız eden konuların araştırılmasını sağlayan Hanna için bu soruların cevabı ayrı bir öneme sahip.



BBC Haber Direktörü Fran Unsworth bu durum için "korkunç bir haber" ifadesini kullanırken; geniş çaplı hayran kitlesine sahip yetenekli bir gazetecinin kaybı olarak yorumluyor süreci. Fakat tüm açıklamaların gölgesinde ne Hanna'nın ailesi ne de BBC yetkilileri konuya ilişkin tatmin edici detayları toplumla paylaşmamakta kararlı. 



Genç yaşına rağmen oldukça başarılı bir geçmişe sahip Hanna bugüne dek the Guardian, The Times, The Independent gazetelerinde yazdı ve basın dünyasında yaptığı haberlerle özel bir yere konumlandı. Buna karşılık medyada geniş çaplı yer almayan vefatı sevenlerini derinden üzüyor. Konunun aydınlatılması ve gereken açıklamaların yapılması şu an için onların duymak istediği ilk şey.

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.