Clubhouse'dan Sonra Fireside

Clubhouse'dan Sonra Fireside


Davetiyesi olmayanın giremediği Clubhouse, biraz da “zor” ulaşılır gibi yapmasıyla son günlerin en çok konuşulan uygulaması haline geldi. Davetiye olsa bile iOS işletim sistemine sahip olmayanlar uygulamayı yine de kullanamıyor. Haberleri dışarıdan takip eden Android kullanıcılarının gözü yaşlı.

 

Evden kulüp de mi olur dediğimiz bu uygulamanın odalardan oluştuğunu ve her odada farklı bir başlığın konuşulduğunu artık biliyoruz. Oturup bir kahvede tartışmak yerine odalarda ilgimizi çeken konuları ister dinliyoruz istersek de el kaldırarak konuşuyoruz.

 

Clubhouse böyle popüler olunca ister istemez diğer uygulamalara da ilham kaynağı oldu. Geçtiğimiz günlerde Mark Zuckerberg, Clubhouse benzeri bir uygulama çıkaracağını açıkladı. İsmi şu an Fireside olarak belirlenen yeni uygulamanın üzerinde hala çalışıldığı söyleniyor. Clubhouse’a kısa sürede rakip olan bu uygulamanın ne zaman çıkacağı ise henüz net değil. Fireside’ın sosyal medyada yayılan öfkenin aksine insanları motive eden ve gerçek ilişki kurmasını sağlayan bir uygulama olacağı söyleniyor.

 

Sosyalleşme ihtiyacımız, odaların sayısının giderek artmasını sağlıyor. Davetiye özelliğinin hala devam edip etmeyeceği ise merak konusu. Buna rağmen uygulamanın istikrarını koruyarak büyümesi yeni bağımlılıklar yaratabilir.

Bir diğer merak konusu ise Zuckerberg'in Cluphouse'u almayıp yeni bir kahvehane açmaya girişmesi. Enteresan. 

 

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.