Antik Yunanda Çizgi Komedi

Antik Yunanda Çizgi Komedi


Ekran bağımlılığının tam zamanlı bir iş haline geldiği gencinden yaşlısına dizi izlemede belli bir istikrar kazandığımız bu dönemde çeşitli içerik arayışlarına girdik. Dizileri bir bir bitirirken sıradaki gelsin diye bekler olduk. Neyse ki sevilen dizilerin yaratıcıları hâlâ üretmeye devam ediyor, boşlukları dolduruyor.

 

Bunlardan biri olan Rick and Morty ve Community gibi çok izlenen yapımlara imzasını atan Dan Harmon, geçtiğimiz günlerde yeni bir çizgi dizi yapacağını açıkladı.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere -evet yanlış okumadınız- Antik Yunan’da geçen bir komedi. Malum Antik Yunan felsefeyi az çok bilen beyinlerde trajedi ya da komedi olarak yankılanır.

 

Dan Harmon elbette Yunan mitolojisinden yararlanarak; Tanrı, insan ve canavar gibi temsilleri dünyanın ilk şehirlerinden birini yönetmek üzere işin başına koyuyor. Zor olansa bu garip birlikteliğin sonucunda kimsenin kimsenin canına kast etmesi; bir nevi sulh içinde yaşayabilmeleri. Aksi takdirde hikâyenin bir trajediye dönüşmesi işten bile değil. 

 

 

 

Harmon, özellikle D. Trump’a, Kobe Byrant’a ve daha bir sürü şeye ilişkin yeniden gündeme gelen kehanetleriyle bilinen The Simpsons ve Family Guy gibi çizgi dizilerin yayınlandığı Fox ile anlaştığını duyurdu. 2022 yılında gösterime girecek dizinin ismi ise henüz açıklanmadı. Bekliyoruz.

Bu yazıya ilk yorumu siz yazın.